Arroz Rojo | Arroz a la Mexicana
Hey everyone, it's me again, Dan, welcome to our recipe page. Today, I will show you a way to prepare a special dish, Arroz Rojo | Arroz a la Mexicana. One of my favorites. For mine, I will make it a bit unique. This will be really delicious.
Arroz Rojo | Arroz a la Mexicana is one of the most popular of current trending foods on earth. It's appreciated by millions every day. It's simple, it's quick, it tastes delicious. They are nice and they look fantastic. Arroz Rojo
Many things affect the quality of taste from Arroz Rojo | Arroz a la Mexicana, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Arroz Rojo | Arroz a la Mexicana delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make Arroz Rojo | Arroz a la Mexicana is 4 personas. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
Just in addition, the time it takes to cook Arroz Rojo | Arroz a la Mexicana estimated approx 60 minutos.
To get started with this particular recipe, we must prepare a few ingredients. You can cook Arroz Rojo | Arroz a la Mexicana using 10 ingredients and 10 steps. Here is how you can achieve that.
VIDEO RECETA: https://youtu.be/Ti0uQoqWMfs
Una de las recetas que más me han pedido es la del Arroz a la Mexicana, un tipo de arroz barato e ideal para el cocinero foráneo o novato que está empezando este mundo de la cocina, les dejo la receta, este arroz se fríe y está preparado con jitomate saladet, es delicioso y muy común en la gastronomía mexicana.
Para acompañar usé chícharos y zanahorias picadas, pueden ser de lata o recién picados, el chile también es opcional, al final es muy rico si te gusta enchilarte.
¡El video viene con tips importantes para que no se te pegue ni se bata!
Ingredients and spices that need to be Prepare to make Arroz Rojo | Arroz a la Mexicana:
- 1 taza arroz grueso, largo o morelos
- 3 pzas jitomates saladet
- 1/2 pza cebolla blanca
- 1 cucharón aceite
- 1 diente ajo
- 1 pza chile serrano (opcional)
- 1/4 taza chícharo
- 1/4 taza zanahoria
- 1 cda. sal o consomé de pollo en polvo
- 1 taza caldo de pollo o agua caliente
Steps to make to make Arroz Rojo | Arroz a la Mexicana
- Necesitamos lavar previamente el arroz, remójalo durante 10 minutos en agua tibia. Después de ese tiempo retira el agua y remójalo con ayuda de un colador hasta que el agua salga transparente, déjalo en reposo durante otros 10 minutos para que se escurra totalmente.
- Para hacer la salsa solo licúa el jitomate picado con un cuarto de cebolla.
- En un sartén coloca el aceite y deja calentando a fuego alto, agrega el arroz y fríe durante 3 a 5 minutos hasta que tenga un tono tostado y uniforme. Pasado este tiempo coloca media cebolla picada finamente.
- Agrega la salsa roja y mezcla muy bien, deja de 3 a 5 minutos a que el arroz absorba el jitomate hasta que se haga una pasta espesa, añade el diente de ajo.
- Pasado este tiempo baja la temperatura a fuego medio y añade el caldo de pollo caliente con la cucharada de sal.
¨Puedes reemplazar el caldo de pollo por solo agua caliente. - Mezcla bien el arroz con jitomate y el caldo, agrega las verduras, la zanahoria, chícharos y el chile serrano.
Cuando comience a burbujear, tapa a fuego bajo durante 15 minutos. - Transcurrido este tiempo verás el jitomate seco, ve moviendo el arroz para mezclar la salsa que quedó sobre la parte superior, no te preocupes, no se va a batir ni pegar.
- Ya casi está listo el arroz, puedes con una cucharada levantarlo y verás seco el fondo, vuelve a taparlo durante 3 minutos a fuego muy bajo para terminar la cocción.
- Apaga el fuego y deja cociendo con tapa entre 20 a 30 minutos, el vapor terminará de cocer y suavizar el arroz, no lo destapes durante este tiempo. Así tendrás el arroz perfecto, suavecito y rojo.
- ¡Disfruta!
As your experience and self-confidence expands, you will certainly find that you have extra all-natural control over your diet regimen and also adjust your diet to your personal preferences gradually. Whether you intend to offer a recipe that makes use of less or more components or is a little more or less hot, you can make easy modifications to achieve this goal. Simply put, start making your recipes in a timely manner. As for basic cooking skills for newbies you do not require to discover them however only if you master some simple food preparation strategies.
This isn't a complete guide to quick and simple lunch recipes yet its excellent food for thought. With any luck this will get your imaginative juices flowing so you can prepare delicious meals for your household without doing a lot of heavy meals on your trip.
So that's going to wrap this up for this special food Easiest Way to Make Award-winning Arroz Rojo | Arroz a la Mexicana. Thank you very much for reading. I'm confident you can make this at home. There is gonna be interesting food in home recipes coming up. Don't forget to bookmark this page on your browser, and share it to your loved ones, friends and colleague. Thanks again for reading. Go on get cooking!
Comments
Post a Comment