Pollo en iguashte (iwaxte)
Hey everyone, it's Brad, welcome to my recipe site. Today, I'm gonna show you how to make a distinctive dish, Pollo en iguashte (iwaxte). It is one of my favorites food recipes. This time, I am going to make it a bit tasty. This is gonna smell and look delicious.
Pollo en iguashte (iwaxte) is one of the most popular of recent trending foods in the world. It's enjoyed by millions daily. It's easy, it is quick, it tastes delicious. They're nice and they look fantastic. Pollo en iguashte (iwaxte) is something which I've loved my entire life.
Many things affect the quality of taste from Pollo en iguashte (iwaxte), starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Pollo en iguashte (iwaxte) delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make Pollo en iguashte (iwaxte) is 4 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
Just in addition, the time it takes to cook Pollo en iguashte (iwaxte) estimated approx 45 m.
To get started with this particular recipe, we must first prepare a few components. You can cook Pollo en iguashte (iwaxte) using 24 ingredients and 15 steps. Here is how you cook that.
El iguashte (iwaxte) es un recado guatemalteco en donde el sabor estrella es la pepita de ayote (calabaza) molida. Aparte de delicioso, es un recado fácil de preparar.
Ingredients and spices that need to be Make ready to make Pollo en iguashte (iwaxte):
- Ingredientes para cocer el pollo:
- 3 pechugas de pollo (sin piel)
- 3 tazas agua caliente
- 2 dientes ajo
- 2 cucharaditas (tsp) de sal
- Ingredientes para el recado:
- 2 tazas agua
- 1.5 libra tomates
- 1 cebolla
- 1 chile pimiento rojo
- 2 dientes ajo
- 1 taza pepitoria (semillas de calabaza) dorada y triturada
- 2 cucharadas aceite de oliva
- 2 1/2 cucharaditas (tsp) sal
- 1/8 cucharadita pimienta negra molida
- Ingredientes para el arroz:
- 3 cucharadas aceite de oliva
- 3 dientes ajo
- 1 taza arroz
- 2 tazas agua caliente
- 2 cucharaditas (tsp) sal
- Otros:
- 6 papas peladas y cortadas en pedazos
- 1 libra ejotes tiernos (o flor de izote)
Instructions to make to make Pollo en iguashte (iwaxte)
- Para el pollo: una olla, agregar el agua, la sal, Un par de dientes de ajo y poner a cocer a fuego bajo durante 35 minutos.
Consejo: pongan a hervir el agua antes de poner el pollo en la olla, ya que esto evitará que se le forme esa desagradable —y nada saludable— espuma que flota en la superficie. - Para el recado: dorar la pepitoria en una sartén.
Tengan cuidado al hacerlo, ya que las pepitorias pueden salir volando al calentarse. - Triturar la pepitoria en la licuadora.
- Cernir la pepitoria molida. Reservar.
- Partir en pedazos los tomates, la cebolla y el chile pimiento.
- Asar los tomate, la cebolla, el chile pimiento y los dientes de ajo durante 10 minutos aproximadamente. Licuar con agua y colar.
A diferencia de recados como el pepián o el jocón, no se utiliza el agua en donde se coció el pollo para el recado. - Sofreír en aceite los ingredientes licuados en una ollita, incorporar la pepitoria molida y dejar espesar.
- Condimentar con sal y pimienta. También pueden agregarle una pizca de comino molido
- Si lo prefieren, pueden volverlo a licuar.
- Para el arroz: en un ollita con fuego bajo, agregar las cucharadas de aceite, el arroz y los dientes de ajo y mover constantemente durante 7 minutos.
- Agregar las 2 tazas de agua previamente caliente y dejar a fuego lento durante 30 minutos aproximadamente.
Una alternativa al arroz puede ser el cuscús. - Para las papas y los ejotes: 2 vasos de agua con dos cucharaditas de sal disueltas.
- Añadir las papas ya peladas y cortadas en una olla con agua hirviendo con 2 cucharaditas (tsp) de sal.
- Si los ejotes son tiernos, solo deben retirarles las puntas. Poner a cocer los ejotes durante 10 minutos aproximadamente en agua hirviendo.
Suelo cocerlos por separado para no alterar el sabor del recado. - En caso de prepararlo con flor de izote, retirarle los pistilos a las flores para que no amargue el sabor del recado. Es recomendable cocerla doblemente y aparte.
As your experience and self-confidence expands, you will certainly locate that you have more all-natural control over your diet plan and adapt your diet to your personal preferences in time. Whether you want to serve a recipe that uses less or even more ingredients or is a little bit essentially zesty, you can make simple changes to achieve this goal. Simply put, start making your dishes on schedule. As for fundamental food preparation skills for beginners you don't need to discover them but just if you master some straightforward cooking strategies.
This isn't a complete guide to quick and simple lunch dishes however its great food for thought. Hopefully this will obtain your creative juices streaming so you can prepare tasty meals for your family members without doing a lot of square meals on your trip.
So that's going to wrap it up with this special food Easiest Way to Make Homemade Pollo en iguashte (iwaxte). Thank you very much for your time. I am sure you will make this at home. There's gonna be more interesting food at home recipes coming up. Don't forget to save this page in your browser, and share it to your family, colleague and friends. Thank you for reading. Go on get cooking!
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